Anne Van Opstal

Anne Van Opstal

 

Opleiding:

Behaalde in 2009 haalde haar Bachelor diploma aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Musical – Theater waar ze in haar laatste jaar stage liep bij Cabaret.

 

Musical:

Begon haar musicalcarrière met de hoofdrol ‘Sara’ in de Vlaamse musical Dans Der Vampieren.

Verder speelde ze in Fiddler on the roof, Beauty and the Beast, Albert 1 en nam ze de rol van prinses op zich in Doornroosje, Assepoester en Sneeuwwitje.

Met Pasen zal Anne te zien zijn als zeemeermin in The Little Mermaid en als Sneeuwwitje in de Lotto Arena met Er Was Eens.

 

Televisie:

Maakte haar televisiedebuut in de fictiereeks De Sint Komt Thuis.

Ze speelde mee in Conny & Cyde, Skillz, verschillende commercials en haar stem is te horen in verschillende (geanimeerde) reeksen.

Momenteel is ze te zien in Jonge Garde (Disney Channel) als Juf Veerle.

 

Theater:

Speelt in voor Uitgezonderd Theater in producties zoals Schaakmat, Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou, De Grote Vriendelijke Reus en De Reuzeperzik.

Toert het land rond met een nieuwe OudGriekse tragedie Tiresias (Theater Van A tot Z) en met de improvisatievoorstellingen van de Belgische Improvisatie Liga.

 

Muziek:

Met haar alter ego Anna West, waar ze haar eerste single Apple Jack mee heeft uitgebracht, treedt Anne regelmatig op.

Als zangeres stond ze in Vorst Nationaal tijdens Musicals in Concert en ze deelde het podium met o.a. Sandrine van Handehoven, Charly Luske, Dieter Troubleyn en Hans Peter Janssens tijdens Musicalsterren in Concert.